nedjelja, 14. travnja 2013.

Složenac od makarona, mesa i tikvica


Proljeće nam je došlo! Nakon duge zime, sunce nam se napokon hrabro pokazalo. S njim polako dolaze i nove ideje u kuhinji. Kod mene su u proljeće omiljeni složenci, sa puno povrća, finim začinima, ponekad mesnim dodatcima i kremastim preljevima. Sve fino zapečeno, pa uz neku svježu salatu, u zadnje vrijeme to je matovilac, savršen ručak! Ovaj složenac je oduševio moju bolju polovicu, rekao je:ovo možeš ponoviti svaki tjedan! Time je sve rekao, zar ne??
Ovaj složenac je dostatan za 4-6 osoba, i samim time odlična ideja kad slijedeći put budete imali najavljene drage osobe na ručku.
Evo i uputa kako ćete ga pripremiti! J
Sastojci:
300 g makarona
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
1-2 tikvice
600 g mljevenog mesa(junetina ili miješano)
1 žlica maslinovog ulja
250 g pelata rajčice
1/2 svežnja origana
Sol
Preljev:
200 ml vrhnja za kuhanje
4 jaja
150 g naribane gauda
sol, papar
Makarone skuhajte u slanoj vodi da budu al dente, pa ih ocijedite. 
Oljuštneni luk i češnjak nasjeckajte, a tikvice narežite na tanke trake po dužini. Na zagrijanom ulju popržite meso pa umiješajte luk, češnjak, pelat, nasjeckani origano, sol i papar. Posebno pomiješajte vrhnje, jaja te malo soli i papra. Pećnicu zagrijte na 180°C. U namašćen kalup istresite polovicu makarona. Po njima rasporedite po sloj tikvica, prelijte polovicom preljeva, pa stavite cijelu količinu mesa. Pokrijte slojem naribanog sira, pa drugom polovicom makarona,prelijte preostalim preljevom te pospite ostatkom sira. Pecite u zagrijanoj pećnici 35 minuta, dok ne dobije zlaćanu boju. Poslužite uz svoju omiljenu zelenu salatu.






4 komentara:

  1. Ovo je po mom ukusu, definitivno! Volim makarone sa svim i svačim, ma ne biram ;) Odličan recept!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Suzy!!! Drago mi je da se i ovdje družimo!! :-*

      Izbriši
  2. Hi!
    You have a nice blog with awesome clicks. I have just started following you and it may be highly encouraging if you may follow me back.
    http://cookingwithsapana.blogspot.com
    Thanks
    Sapana

    OdgovoriIzbriši

Print Friendly and PDF

Popularni postovi