petak, 5. travnja 2013.

Vanilice



Kada trebate keksiće koji ćete moći poslužiti uz kavu ili čaj, koje možete napraviti i spremiti u limene kutije i danima imati zalihe, tada napravite vanilice!
Iako spada u suhe kekse, meni su jedni od omiljenih. I to premazane sa džemom od smokava ili jagoda.
Evo i recepta:
1 kg brašna
500 g masti
2 dl jogurta
1 šalica šećera
3 vrećice vanilin šećera
šećer u prahu
džem od šljiva ili kajsija
Mikserom umutiti mast sa šećerom, pa dodati jogurt. Postepeno dodavati brašno i umijesiti glatko tijesto. Radnu površinu dobro posuti brašnom pa rastanjiti tijesto na debljinu od 5 mm. Čašicom ili kalupom vaditi vanilice i redati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Na temperaturi od 150 °C peći vanilice 15-ak min. dok se ne počnu rumeniti. Obratiti pažnju da ne porumene previše. Prohladiti ih, pa 2 po 2 spajati džemom. Gotove Vanilice valjati u šećer u prahu pomješan sa vanilin šećerom, ili još bolje probajte sa rum šećerom.
Recept od drage Jovie je objavljen ovdje!




Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF

Popularni postovi