ponedjeljak, 14. listopada 2013.

Bazgolada

Proljetos sam se bacila na izradu džemova sa jagodama, pa sam između nekoliko favorita odabrala i bazgoladu.
Dosad jednostavnu verziju pekmeza sa jagodama, zamijenila sam sa finim i aromatičnim dodatkom-cvjetićima bazge.
Razlika u okusu je golema, a prve rezultate vidjet ćete čim otvorite prvu staklenkicu gotovog pekmeza i ponudite ga svojim najdražima.
Sve što vam je potrebno je:

1 kg očišćenih jagoda
5 cvijetova bazge
75dag šećera
1 limun-sok
1 želin

1. Očistiti jagode, narezati ih na komade, dodati šećer i staviti na kuhanje.
2.Izmiješati želin sa 2 žlice šećera te raditi po uputstvu na vrećici.
3. Dodati sok jednog limuna i cvjetiće bazge.
4. Kad zavri kuhati još 3-5 minuta uz povremeno skidanje pjene.
5. Vruće puniti u tople staklenke ,zatvoriti ih i  na 55 minuta okrenuti naopako. kad prođe 5 minuta vratiti staklenke u prvobitan položaj.

Vaša bazgolada je spremna za degustiranje!! :-))
Recept je preuzet odavde.











Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF

Popularni postovi