utorak, 5. veljače 2013.

Silvestarski punč


U ovo zimsko vrijeme predvečer nam je najfinje ugrijati se uz neki topli aromatični napitak.  Ovaj put sam odabrala punč, koji sam prvi put pripremila na Silvestrovo, pa sam ga tako i nazvala, Silvestarski punč. Iskreno, toliko nam je fin da ne čekam samo taj zadnji dan u godini da bi ga radila. Zato ga dijelim sa vama!
Silvestarski punč:
4 žlice grožđica
1 čaša porta ili cherrya
7 dl finog crvenog vina
3 dl vode
3-4 žlice šećera
4 klinčića
1 štapić cimeta
1 naranča
Grožđice stavite u porto na 30 minuta. Vino i vodu zagrijte sa šećerom, klinčićima i cimetom, ali ne smije zakipjeti.
Dodajte porto sa grožđicama i naranču narezanu na kriške.
Neka odstoji 15-ak minuta. Odvojite cimet,klinčiće i kriške naranče i ulijte u čaše. Poslužite toplo.
Savjet više:Možete dodati i 1 dl ruma, ponekad umjesto u porto namočim grožđice u rum.

2 komentara:

  1. punč stvarno djeluje ukusno, a i limenke su neodoljivo šarmantne!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala draga ivana!!! Javi ako isprobaš!! Pozdrav!! :-)

    OdgovoriIzbriši

Print Friendly and PDF

Popularni postovi