nedjelja, 14. listopada 2012.

Piletina s limunom

Piletinu pripremamo na mnogo načina,ovo je jedan noviji način na koji ju pripremam u zadnje vrijeme,vrlo jednostavno,a tako ukusno i mirisno!!

1 kg krumpira
2 limuna 
4 komada pilećih bataka sa zabatakom
sol,papar 
mljevena paprika(slatka)
ulje 
250 g mini rajčica 
150 g punomasnog vrhnja 
150 g jogurta  bosiljak
 Pećnicu zagrijte na 200°C.Krumpire operite,ogulite i izrežite na četvrtine.Limun operite vrućom vodom,istisnite žlicu soka i ostavite po strani.Preostali limun narežite na ploške.Nakapajte malo uljem i pecite 35-40 minuta.
Nakon 20-ak minuta pečenja okrenite meso.Rajčice operite ,po potrebi zarežite i dodajte mesu i pecite.Vrhnje,jogurt,sol,papar i sok od limuna pomiješajte.Dodajte nasjeckani bosiljak.Poslužite uz pečenu piletinu.



Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF

Popularni postovi