Dolazi
jesen i nema mi ništa dražeg od ispijanja finog toplog čaja ili kakaa.Ovaj
mirisan i sočan kolač od jabuka i sira,sa mirisom cimeta i lješnjaka,divno će
se uklopiti u tmurne jesenje dane!!
125
g maslaca
125
smeđeg šećera
3
jaja
125
g svježeg sira
200
g glatkog brašna
1
puding od vanilije
1/2
vrećice praška za pecivo
600
g jabuka
Mrvičasto
tijesto:
75
g brašna
75
g mljevenih lješnjaka(ili badema)
50
g šećera
1
žličica cimeta u prahu
75
g maslaca
Jabuke
ogulite i razrežite na četvrtine da izbjegnete koštice.Komade narežite na
kockice.
Mikserom
pjenasto izmiksajte šećer i maslac,te im dodajte jedno po jedno jaje,te sir.
Posebno
izmješajte brašno,prašak za pecivo i puding u prahu pa to dobro umiješajte u
prethodnu smjesu.U smjesu lagano žlicom umješajte narezane jabuke.
Rub
okruglog kalupa(26 cm) namastite maslacem,a dno prekrijte papirom za
pečenje.Ulijte tijesto te ga poravnajte.
Pećnicu
zagrijte na 180°C.
Za
mrvičasto tijesto u zdijelu stavite brašno,lješljake,šećer i cimet,te mu primješajte
omekšani maslac.Prvo izmješajte vilicom,a zatim rukama na brzinu umjesite
grudičasto tijesto.Razmrvite ga po kolaču i pecite u zagrijanoj pećnici 35-40
minuta.
Ovaj kolač baš prija u ovim danima,uz šalicu čaja idealno.Sastojci mi se jako sviđaju.
OdgovoriIzbrišiDivan kolač, jako mi se dopada dodatak mrvičastog tijesta!
OdgovoriIzbrišiHvala vam, od srca toplo preporučujem da ga probate, nevjerojatno je sočan!!
OdgovoriIzbriši