nedjelja, 14. listopada 2012.

Čokoladni roščići

Ovaj recept se već duže vrijeme skriva u mojoj bilježnici,neisproban,pa je došlo vrijeme da vidim o kakvim se kolačićima radi!Nakon isprobavanja definitivno ih uvrštavam u jedne od omiljenih keksa za sve prigode.Mekani ostaju već prvog dana,i samim time dobivaju na važnosti.Nadam se da će vam se svidjeti.
Tijesto:
200 g maslaca 
150 g šećera u prahu  
2 žumanjka  
350 g glatkog brašna  
2 jušne žlice kakao praha  
1 čajna žličica
vanil šećera
Čokoladna ocaklina:
150 g čokolade za kuhanje  
50 g maslaca
Umijesite tijesto.Od tijesta oblikujte valjak promjera 1 cm,narežite ga na 6cm duge komade i oblikujte roščiće.Pećnicu zagrijte na 200°C.Roščiće slažite na veliki kalup koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje.Pecite oko 10-ak minuta. Na pari otopite čokoladu s maslacem,dobro promješajte,pa vrhove ohlađenih roščića umočite u glazuru.Slažite ih na rešetku dok se čokolada ne stisne.Spremite ih u limene kutije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF

Popularni postovi