Vrganji
Pohane sunčanice
Ubrane vrganje morali smo nekako iskoristiti,bilo je nekoliko ideja kako da ih pripremim,ali ovaj način mi se najviše svidio.
Sastojci:
2 žlice maslaca
1 sitno nasjeckana glavica crvenog luka
2 češnja češnjaka narezana na listiće
4 komada pilećih prsa (može i sa kožicom)
sol i svježe mljeveni papar
700 g svježih,nasjeckanih vrganja
50 ml bijelog vina
1 grančica timijana
100 ml pilećeg temeljca ili vode
200 g vrhnja za kuhanje
2 žlice brašna
Vrganje blanširajte i ocijedite u cjedilu.U tavi rastopite maslac,pa u njemu propirjajte češnjak i luk dok ne omekšaju.Pileća prsa operite i osušite pa ih zapecite sa svih strana.Meso začinite sa solju i paprom.
U tavu stavite gljive,kratko ih zapecite,zalijte vinom pa pričekajte da vino ispari.
Meso na kraju začinite timijanom,zalijte pilećim temeljcem ili vodom,zakuhajte te nastavite kuhati oko 10-ak minuta na laganoj vatri.
U tavu sa mesom dodajte vrhnje razmućeno sa brašnom,promješajte pa sve zakuhajte nekoliko minuta.Posolite i popaprite po ukusu.Poslužite sa okruglicama od kruha.
Koje divno carstvo gljiva kod tebe,vrganje obožavam ,ali nažalost kod nas se jako rijetko nađu jednako i sunčanice:)Ovo jelo mi se jako sviđa,prava jesen na tanjuru:)
OdgovoriIzbrišiLijep ti pozdrav!
OdgovoriIzbrišiSimplemente deliciosa muy bien elaborada,aquí tenemos unas parecidas llamadas "callampas",abrazos y abrazos.