četvrtak, 4. listopada 2012.

Pileća prsa s vrganjima

Moja prva berba vrganja nije bila nekoliko kilogramska,ali za mene je bila odlična,dovoljna za jedan fini obrok!Sam osjećaj kad sam ugledala prve bio je euforičan.Napokon moje najdraže gljive!!Šumom smo šetali nekoliko sati,dobro se umorili,ali napunili baterije,pluća svježim zrakom,i kasnije nepca finim obrokom.Može li bolje??Evo našeg "ulova"..
Vrganji























































Pohane sunčanice










Ubrane vrganje morali smo nekako iskoristiti,bilo je nekoliko ideja kako da ih pripremim,ali ovaj način mi se najviše svidio.
Sastojci:
2 žlice maslaca
1 sitno nasjeckana glavica crvenog luka
2 češnja češnjaka narezana na listiće
4 komada pilećih prsa (može i sa kožicom)
sol i svježe mljeveni papar
700 g svježih,nasjeckanih vrganja
50 ml bijelog vina
1 grančica timijana
100 ml pilećeg temeljca ili vode
200 g vrhnja za kuhanje
2 žlice brašna
Vrganje blanširajte i ocijedite u cjedilu.U tavi rastopite maslac,pa u njemu propirjajte češnjak i luk dok ne omekšaju.Pileća prsa operite i osušite pa ih zapecite sa svih strana.Meso začinite sa solju i paprom.
U tavu stavite gljive,kratko ih zapecite,zalijte vinom pa pričekajte da vino ispari.
Meso na kraju začinite timijanom,zalijte pilećim temeljcem ili vodom,zakuhajte te nastavite kuhati oko 10-ak minuta na laganoj vatri.
U tavu sa mesom dodajte vrhnje razmućeno sa brašnom,promješajte pa sve zakuhajte nekoliko minuta.Posolite i popaprite po ukusu.Poslužite sa okruglicama od kruha.


2 komentara:

  1. Koje divno carstvo gljiva kod tebe,vrganje obožavam ,ali nažalost kod nas se jako rijetko nađu jednako i sunčanice:)Ovo jelo mi se jako sviđa,prava jesen na tanjuru:)
    Lijep ti pozdrav!

    OdgovoriIzbriši

  2. Simplemente deliciosa muy bien elaborada,aquí tenemos unas parecidas llamadas "callampas",abrazos y abrazos.

    OdgovoriIzbriši

Print Friendly and PDF

Popularni postovi