nedjelja, 16. rujna 2012.

Sušene rajčice u maslinovom ulju

Zadnji je tren za ovaj fini recept,ako imate vrt i domaće rajčice.Ako nemate,ne brinite,odlične su i kupovne cherry rajčice.Ja sam radila i sa jednim i drugima,tako da ni vi nećete pogriješiti.Postupak je jednostavan,a rezultat će vas oduševiti.

Rajčice operete i osušite,prerežete na polovice.Posložite ih na veliki lim za pečenje(ukoliko ih imate pun pleh kao i ja :-)) koji ste obložili aluminijskom folijom.
Pećnicu zagrijte na 60°C.
Prelijte po svakoj malo maslinovog ulja pa pospite po malo šećera,soli,papra,majčine dušice i ružmarina.


Stavite u pećnicu i sušite oko 2 sata.Ja sam prvih 20-ak minuta sušila na 60,a zatim pojačala na 100°C,i tako sušila do kraja.Nakon što isključite pećnicu,ostavite ih tamo još pola sata do sat vremena.
U sterilizirane staklenke posipajte po prstohvat soli i papra,dodajte cijele češnje češnjaka,svežnjiće majčine dušice i ružmarina,pa poslažite sušene rajčice.Prelijte ih maslinovim uljem.Čuvajte ih u hladnjaku do 6 mjeseci.



Koristite ih za foccacie,fritaje,tjestenine ili slane pite,pa čak i na pizzama ili brusketima.
Recept je isproban i preuzet sa ove stanice od drage tamarichke,pa tamo možete pronaći detaljan recept!


2 komentara:

  1. Predivne su,vjerujem da se krasno slažu kao dodatak mnogim jela,ja evo i ove godine nisam uspjela napraviti ih:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Nely,možeš i sa cherry rajčicama koje možeš kupiti u svakom trgovačkom centru ili na tržnici!!Jednako su dobre!!! ;-)

    OdgovoriIzbriši

Print Friendly and PDF

Popularni postovi