ponedjeljak, 24. rujna 2012.

Šampinjoni sa sirom i pršutom

Vrijeme je za gljive!!
Ovaj put ću krenuti od šampinjona.Koristimo ih za pripremo gotovo svih jela,a i kao dodatke u salate i na pizzama i umacima.Osim izvrsnog okusa ove gljive sadrže i brojne hranjive sastojke.Najnovija istraživanja pokazuju da šampinjoni potiču aktivnost kritičnih stanica u imunološkom sustavu organizma,naime potiču sustav da povećava priozvodnju proteina koji se bore sa uzročnicima bolesti.
Šampinjone i pećurke me vežu za djetinjstvo kad nam ih je mama na platkama peći pekla.Znala je dodati samo malo soli u sredinu gljive.Obožavali smo ih,pa sam odlučila raditi ih i sama uz malo promjena.Možete ga koristiti kao predjelo ili prilog glavnm jelu..

Sastojci:
-svježi šampinjoni (odaberite one sa većim klobucima)
-svježi sir
-pršut
-topivi sir u listićima ili mekani topivi sir
-svježi vlasac
-sol,Vegeta
-maslinovo ulje
Šampinjone operite,odrežite im stapku i malo izdubite,posložite ih u vatrostalnu zdjelu u koju ste stavili malo ulja.malo ih posolite.Pećnicu uključite na 200°C.
Napravite smjesu od svježeg sira,sitno nasjeckanog pršuta i svježeg vlasca,dodajte smjesi malo Vegete (da bude slankasto i začinjeno).
Malom žličicom napunite šampinjone.Sir u listićima narežite na male kockice tek toliko da prekriju vrh šampinjona.Stavite šampinjone u pećnicu,dovoljno da dobiju zlatnastu boju.
Nadam se da će vam se svidjeti!!

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF

Popularni postovi