subota, 29. rujna 2012.

Zapečena tjestenina sa pršutom i sušenim rajčicama

Volim jesen,ali promjene vremena mi ne odgovaraju,pa tako i jučer.Moja dvodnevna meteoropatska glavobolja mi nije dozvolila da se bacim u pripremu 'kompliciranih' obroka,pa mi je pao na pamet ovaj jednostavan i fini obrok.Ništa novo niti ekstremno.
Sastojci:
-tjestenina fusili
-pršut
-sušene rajčice
-300 ml kiselog vrhnja
-5 žlica svježeg sira
-2 jaja
-Vegeta
-sol
-majčina dušica
-bosiljak
Skuhajte tjesteninu.Pećnicu zagrijte na 200 °C.

Pripremite nadjev od vrhnja,sira i jaja,dodajte male Vegete,soli i začine.Male vatrostalne zdjelice malo nauljite,pa slažite red tjestenine,malo nadjeva,sušenih rajčica pa pršuta,i ponovite.Na kraju prelijte sa ostatkom smjese.







Zapecite oko 20-ak minuta.Poslužite toplo.









Slobodno zamjenite pršut filetima ribe,i dobit ćete jednu posnu verziju. :-)



2 komentara:

  1. Volim ovakva jela kada zamirišu dom u hladnijim danima,izvrsni sastojci koji su baš po mom ukusu:)
    Lijep ti pozdrav!

    OdgovoriIzbriši

Print Friendly and PDF

Popularni postovi