1,5 l temeljca
600 g krumpira
1crveni luk
600 g mješanog povrća za juhu
500 g mljevenog mesa
1 žličica bosiljka
naribana korica limuna
2 žlice ulja
sol,papar
U veliki lonac ulijte temeljac te ga zakuhajte na jakoj vatri.U međuvremenu krumpir ogulite,operite i narežite na kockice.Narežite luk na sitne kriškice.Stavite sve u kipući temeljac,zajedno sa preostalim povrćem i ostavite kuhati 15-ak minuta na umjerenoj vatri.
U mljeveno meso dodajte sitno nasjeckan bosiljak i polovicu naribane limunove korice.Rukama oblijujte kuglice promjera 2cm.U širokoj tavi zagrijte ulje pa pržite mesne okruglice sa svih strana 10-ak minuta.
U juhu dodajte preostalu limunovu koricu i po želji malo nasjeckanog peršina.
Posolite i popaprite,a prije posluživanja u juhu stavite okruglice.
Nema komentara:
Objavi komentar