srijeda, 10. srpnja 2013.

Princess krafne

Ova divna poslastica mi se uvijek činila nedokučiva za izradu.Uvvijek sam mislila kako napravit to tijesto i kremu, ma meni to neće uspijeti. Mama ih je znala povremeno napraviti, ali nisam se nikad odvažila sama preuzeti tu odgovornost. Sve dok nisam naletjela na jedan post i opširno analiziranu izradu princess krafni.I tad si pomislih, pa žena ih je studirala, recept mora biti dobar. Kad pročitate njen post, znat ćete o čemu govorim. :-)
Nekoliko puta pročitavši recept, pripremila sam sve sastojke i bacila se u izradu
Odlično je to, što se prvo radi krema, pa se peče tijesto. Tako da vam je krema kad se pečene princeze ohlade gotovo spremno za filanje.
I ne znam što je jednostavnije, izrada kreme ili tijesta.
Neka vas ne zbune detaljni opisi i sličice, meni su oni super jer ako sve pročitate, nema teorije da pogriješite u nečemu i da vam već iz prvog pokušaja ne uspiju. Evo i gdje možete pogledati recept i zbilja detaljne upute.
Ja sam se prvi put držala točno svega, ali sam drugi put promjenila jedino to da sam umjesto 20 princeza istisnula 27, znači ispale su mi manje, a uz kremu i šlag slatko vrhnje), i bili su odlične, manje ali dovoljne, i preslatke.
I u slatko vrhnje probajte dodati šećera u prahu. Meni je odlična kombinacija.
I još nešto za savjet, nikako ne otvarajte pećnicu tijekom pečenja, to vam je najvažnije za uspješno dignuto tijesto.
A sad malo sličica..













4 komentara:

Print Friendly and PDF

Popularni postovi