utorak, 5. ožujka 2013.

Prutići s lješnjacima i arancinima


Domaće naranče je prilično teže za nabaviti u današnje vrijeme, ali nije i nemoguće. Na izradu arancina sam se duže vrijeme dvoumila, najviše zbog toga što nisam imala nekoga od koga ću nabaviti domaće naranče. Ali kad sam došla do njih, odmah sam se bacila u izradu. Oduševila sam se okusom prefinih grickalica. Recept možete naći ovdje.










A nakon izrade arancine, uslijedila je nova pustolovina, prutići! Okusom i aromom oduševljavaju..lješnjaci, bademi, arancini i rum..evo i recepta!
Sastojci za 80 komada
Tijesto:
300 g mljevenih lješnjaka
200 g mljevenih badema
80 g sitno sjeckanih arancina (može i limuncina)
300 g šećera
3 bjelanjka
3-4 žlice šljivovice(voćne rakije ili rum)
Za glazuru:
100 g šećera u prahu
1-2 žlice šljivovice ili soka od naranče
Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.
Umijesite glatko tijesto od lješnjaka, badema, arancina, šećera tučenih bjelanjaca i šljivovice(može i neka druga voćna rakija, ja stavim rum), oblikujte ga u kuglu, umotajte u prozirnu foliju,i držite oko 1 sat u hladnjaku.
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Izvadite tijesto iz hladnjaka, razvaljajte ga između dva sloja prozirne folije na debljinu oko 8mm. Odlijepite foliju, i tijesto izrežite na pravokutnike veličine 2×4 cm.
Složite prutiće uz mali razmak nalimove obložene papirom za pečenje, stavite ih u pećnicu, i pecite 6-8 minuta.
Šećer u prahu i rakiju(ili sok) izmješajte i napravite gustu glazuru. Stavite ju u prozirnnu vrećicu kojoj ste odrezali mali vršak i ukrasite ohlađene prutiće u obliku trakica ili rešetkica.
Spremite u limene kutije.









Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF

Popularni postovi