utorak, 23. listopada 2012.

Kolač od jabuka i sira


Dolazi jesen i nema mi ništa dražeg od ispijanja finog toplog čaja ili kakaa.Ovaj mirisan i sočan kolač od jabuka i sira,sa mirisom cimeta i lješnjaka,divno će se uklopiti u tmurne jesenje dane!!
Tijesto:
125 g maslaca  
125 smeđeg šećera 
3 jaja  
125 g svježeg sira  
200 g glatkog brašna 
1 puding od vanilije  
1/2 vrećice praška za pecivo  
600 g jabuka
Mrvičasto tijesto:
75 g brašna  
75 g mljevenih lješnjaka(ili badema)  
50 g šećera  
1 žličica cimeta u prahu  
75 g maslaca
Jabuke ogulite i razrežite na četvrtine da izbjegnete koštice.Komade narežite na kockice.
Mikserom pjenasto izmiksajte šećer i maslac,te im dodajte jedno po jedno jaje,te sir.
Posebno izmješajte brašno,prašak za pecivo i puding u prahu pa to dobro umiješajte u prethodnu smjesu.U smjesu lagano žlicom umješajte narezane jabuke.
Rub okruglog kalupa(26 cm) namastite maslacem,a dno prekrijte papirom za pečenje.Ulijte tijesto te ga poravnajte.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Za mrvičasto tijesto u zdijelu stavite brašno,lješljake,šećer i cimet,te mu primješajte omekšani maslac.Prvo izmješajte vilicom,a zatim rukama na brzinu umjesite grudičasto tijesto.Razmrvite ga po kolaču i pecite u zagrijanoj pećnici 35-40 minuta.



3 komentara:

  1. Ovaj kolač baš prija u ovim danima,uz šalicu čaja idealno.Sastojci mi se jako sviđaju.

    OdgovoriIzbriši
  2. Divan kolač, jako mi se dopada dodatak mrvičastog tijesta!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala vam, od srca toplo preporučujem da ga probate, nevjerojatno je sočan!!

    OdgovoriIzbriši

Print Friendly and PDF

Popularni postovi