nedjelja, 14. listopada 2012.

Čokoladni dukati


Već sam počela isprobavati neke recepte za nadolazeće nam božićne blagdane,koji mi stoje već neko vrijeme neisprobani.Ovi keksići po sastojcima mi nisu davali dojam nikakve posebnosti,,ali nakon izrade su me oduševili.Fini čokoladni kaksići sa glazurom od naranče i čokolade.Svakako će se naći na našem blagdanskom stolu!!
Tijesto:
440 g brašna  
200 g maslaca  
150 g šećera u prahu 
2 jaja  
2 žlice mlijeka  
2 žličice praška za pecivo  
4 žlice kaka
Glazura od naranče:
340 g šećera u prahu  
8 žlica soka od naranče
Ukrašavanje:
50 g otopljene čokolade  
papir za pečenje
Keksi:
Brašno prosijte sa praškom za pecivo i kakaom.U posudi pjenasto izlupajte maslac sa šećerom.Primješajte jaja i mlijeko,naposljetku dodajte pripremljeno brašno.Mekano tijesto oblikujte u kuglu i ostavite u hladnjaku pola sata.
Na radnoj površini posutoj brašnom istanjite tijesto valjkom i pomoću okruglog kalupa izrežite kolačiće.Složite ih na pripremljenom limu i pecite 10-ak minuta.
Glazura:
Šećer u prahu pomiješajte sa toliko naračinog soka da dobijete gustu tekuću masu.Napravite test:u glazuru umočite žlicu pa ako se masa ne lijepi za žlicu glazura je dobre čvrstoće.Pečene i ohlađene kolačiće premažite glazurom,a kada očvrsne,ukrasite ih čokoladnom glazurom.Kolačiće čuvajte u zatvorenoj posudi.

1 komentar:

  1. Prekrasni keksići,ja sam ih toliki obožavatelj da bih svaki dan mogla praviti i jesti fine keksiće:)..ove bih odmah sada poželjela pred sobom!

    OdgovoriIzbriši

Print Friendly and PDF

Popularni postovi