Uskrs je prošao, ali još nije kasno za ukrašavanje
pisanica. Moja baka je pričala da su se tjedan dana kasnije u nedjelju, na
Mladi Uskrs također pripremale pisanice, u 'njeno vrijeme'. Ja također
zadržavam tu tradiciju, najviše zbog ljubavi prema ukrašavanju pisanica. Ovako
su izgledala prošle godine..

...a ove godine me prehlada spriječila u svim naumima da
ukrasim velik broj pisanica, pa sam odlučila napraviti kuhane u ljuskama luka i
par pastelnih nijansi..
Jedan savjet:ako radite sa travkama, svaku premažite sa
malo bjelanjka prije no što je prislonite na jaje. Lijepo će se priljepiti, pa
ćete ih bez problema svezati u čarapice. A i otisak će biti puno efektniji.
Kolači su neizostavni u mom doma, pogotovo za blagdane. Ove
godine za Uskrs pripremila sam nekoliko vrsta, više kremastijih nego suhih.
Tako su se na našem blagdanskom stolu našle uvijek neizostavne vanilice,
išleri, macaronsi i princess krafne. Mama je radila orehnjaču i medenu pitu, pa
smo jedna drugoj još malo nadopunile tanjurić sa kolačima.
Vanilice već neko vrijeme radim po isprobanom receptu, a
detaljnije upute možete vidjeti ovdje.
Išleri su dugogodišnji recept, prepisani davno iz mamine
bilježnice.
Macaronsi...eh to je nešto novo što sam isprobala ove godine,
i ponosim se što sam se upustila u tu avanturu.
Princess krafne sam tek nedavno počela raditi, prvi i
najbolji recept, druge ni ne planiram isprobavati!
Na blagdanskom stolu, za uskršnji doručak našla se i prefina vruća pogača.
Nema komentara:
Objavi komentar