ponedjeljak, 5. studenoga 2012.

Kroketi sa suhim vrganjima


Krokete sam dosad radila klasične,ali nedavno i sa sitno nasjeckanim bosiljkom umješanim u tijesto.Ovaj mjesec kod mene je mjesec vrganja,pa sam sušene dodala u krokete.Divan prilog uz jelo od divljači ili uz umak od gljiva!!!
Sastojci:
50 dag krumpira  
15 g sušenih vrganja  
30 ml vrele vode  
15 dag brašna 
1 jaje  malo soli
Za paniranje:
brašno 
2 jaja 
krušne mrvice
Krumpir ogulite,narežite na kockice i stavite kuhati(ja to često napravim i ranije da se ohladi).Kuhani krumpir ocijedite i izmiksajte.Ohladite ga.
Sušene vrganje usitnite rukom ili štapnim mikserom,i uskoj i dubljoj posudi,pa promješajte sa  vrelom vodom.
U krumpir umiješajte jaje,usitnjene vrganje,brašno i sol.umijesite tijesto koje ne treba biti tvrdo,ali niti premekano.
Oblikujte valjuške ili kuglice,pa panirajte i brašno,jaja pa mrvice. Pržite na vrelom ulju,pa poslužite tople.

2 komentara:

  1. hey i really like your blog, all the recipes you post are so "cute" and seem so good! i wish i could understand your language though... and i really like the motto of the blog: love life and good food is the best combination ever :))))
    Martina

    PS: there is a giveaway on my blog (2 days left), have a look:
    http://homesweetbakery.blogspot.it/2012/11/giveaway.html
    http://homesweetbakery.blogspot.it/2012/12/giveaway-bonus-prizes.html

    OdgovoriIzbriši
  2. Thank you for lovley words!! You can use Google translation, copy my post and you wiil have english version (http://translate.google.com/). I do that with recepies on english!
    I wiil visit your blog!!
    Hello from Zagreb, Croatia!!
    Danijela

    OdgovoriIzbriši

Print Friendly and PDF

Popularni postovi