Krokete sam dosad radila klasične,ali nedavno i sa sitno
nasjeckanim bosiljkom umješanim u tijesto.Ovaj mjesec kod mene je mjesec
vrganja,pa sam sušene dodala u krokete.Divan prilog uz jelo od divljači ili uz
umak od gljiva!!!
Sastojci:
50 dag krumpira
15 g sušenih vrganja
30 ml vrele vode
15 dag brašna
1 jaje malo soli
Za paniranje:
brašno
2 jaja
krušne mrvice
Krumpir ogulite,narežite na kockice i stavite kuhati(ja
to često napravim i ranije da se ohladi).Kuhani krumpir ocijedite i izmiksajte.Ohladite
ga.
Sušene vrganje usitnite rukom ili štapnim mikserom,i
uskoj i dubljoj posudi,pa promješajte sa
vrelom vodom.
U krumpir umiješajte jaje,usitnjene vrganje,brašno i
sol.umijesite tijesto koje ne treba biti tvrdo,ali niti premekano.
Oblikujte valjuške ili kuglice,pa panirajte i brašno,jaja
pa mrvice. Pržite na vrelom ulju,pa
poslužite tople.
hey i really like your blog, all the recipes you post are so "cute" and seem so good! i wish i could understand your language though... and i really like the motto of the blog: love life and good food is the best combination ever :))))
OdgovoriIzbrišiMartina
PS: there is a giveaway on my blog (2 days left), have a look:
http://homesweetbakery.blogspot.it/2012/11/giveaway.html
http://homesweetbakery.blogspot.it/2012/12/giveaway-bonus-prizes.html
Thank you for lovley words!! You can use Google translation, copy my post and you wiil have english version (http://translate.google.com/). I do that with recepies on english!
OdgovoriIzbrišiI wiil visit your blog!!
Hello from Zagreb, Croatia!!
Danijela