utorak, 15. siječnja 2013.

Medeni roščići


Nakon duže stanke ponovno sam sa vama! Evo recepta jednih od blagdanskih kolačića, koje ponavljamo često.Jedni od mojih najdražih kolačića, aromom je oduševio moje prijateljice, a žele bomboni ih daju poseban okus!
Tijesto:
125 g meda
50 g šećera
50 g maslaca ili margarina
250 g glatkog brašna
3 žličice praška za pecivo
1 jaje
1/4 bočice arome maslac-vanilija
50 g voćnih žele bombona
Preljev:
125 g šećera u prahu
1/4 bočice arome maslac-vanilija
2 žlice vode
žele bomboni
Tijesto:
Uz stalno miješanje polako u loncu otopite med,šećer i maslac. Ulijte u posudu za miješanje i ostavite da se ohladi. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, prosijte te s jajetom i aromom pomiješajte u zdjelu sa medom. Sve najprije miješajte na najnižoj brzini mikserom(lopaticama),pa pojačavajte brzinu dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte sitno nasjeckane žele bombone.
Tijesto umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 1/2 sata.
Oblikujte valjke debljine olovke, a možete i deblje.Izrežite valjke na 4-5cm duge komade,krajeve malo stanjite i oblikujte roščiće.
Pećnicu zagrijte na 180°c.
Rasporedite roščiće na lim za pečenje prekriven masnim papirom.Pecite oko 8-10minuta, ne smiju potamniti, toliko da odozdo poprime zlatnastu boju, kad ih izvadite bit će dosta mekani, ali pečeni.
Možda na nekima malo želea iscuri, ali nemojte ništa dirati dok se ne ohlade, pa tek tak lagano odvojite taj dio.
Preljev:
Dodajte šećeru u prahu aromu maslac-vaniliju i vode toliko da nije pregusto,da dobijete gusti preljev.Stavite ga u vrećicu kojoj ste probušili vrh i išarajte preljev po roščićima. Pospite ih komadićima žele bombonima. Kasnije spremite u limene kutije. 








Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF

Popularni postovi