utorak, 15. siječnja 2013.

Kućica od medenjaka

Evo, samo nastavak moje medene bajke! Puno toga sam isprobala, vidjeli ste u prethodnom postu, a velika želja je bila izraditi pravu bajkovitu medenu kućicu! Uz malo truda ostvarila sam svoju želju, toplo vam preporučujem probati, pogotovo ako imate djecu, njima će to biti užitak, jednostavno im pustite mašti na volju da ju urede sami! Odličan recept za medenjake, ukrase i medene kućice možete ovdje vidjeti!

Medenjaci

Od nedavno sam postala velika ljubiteljica medenjaka. Krenula sam sa jednom probnom verzijom, a nastavilo se tako da su narudžbe samo počele gomilati. Evo nešto sličica da i sami zaključite zašto su se tako oduševili!!

 


 














Medeni roščići


Nakon duže stanke ponovno sam sa vama! Evo recepta jednih od blagdanskih kolačića, koje ponavljamo često.Jedni od mojih najdražih kolačića, aromom je oduševio moje prijateljice, a žele bomboni ih daju poseban okus!
Tijesto:
125 g meda
50 g šećera
50 g maslaca ili margarina
250 g glatkog brašna
3 žličice praška za pecivo
1 jaje
1/4 bočice arome maslac-vanilija
50 g voćnih žele bombona
Preljev:
125 g šećera u prahu
1/4 bočice arome maslac-vanilija
2 žlice vode
žele bomboni
Tijesto:
Uz stalno miješanje polako u loncu otopite med,šećer i maslac. Ulijte u posudu za miješanje i ostavite da se ohladi. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, prosijte te s jajetom i aromom pomiješajte u zdjelu sa medom. Sve najprije miješajte na najnižoj brzini mikserom(lopaticama),pa pojačavajte brzinu dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte sitno nasjeckane žele bombone.
Tijesto umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 1/2 sata.
Oblikujte valjke debljine olovke, a možete i deblje.Izrežite valjke na 4-5cm duge komade,krajeve malo stanjite i oblikujte roščiće.
Pećnicu zagrijte na 180°c.
Rasporedite roščiće na lim za pečenje prekriven masnim papirom.Pecite oko 8-10minuta, ne smiju potamniti, toliko da odozdo poprime zlatnastu boju, kad ih izvadite bit će dosta mekani, ali pečeni.
Možda na nekima malo želea iscuri, ali nemojte ništa dirati dok se ne ohlade, pa tek tak lagano odvojite taj dio.
Preljev:
Dodajte šećeru u prahu aromu maslac-vaniliju i vode toliko da nije pregusto,da dobijete gusti preljev.Stavite ga u vrećicu kojoj ste probušili vrh i išarajte preljev po roščićima. Pospite ih komadićima žele bombonima. Kasnije spremite u limene kutije. 








Print Friendly and PDF

Popularni postovi